Hvordan vi brukte ChatGPT til å optimalisere 10 000 produkter på en WooCommerce nettbutikk

Publisert:

Se hvordan vi benyttet ChatGPT for å optimalisere 10 000 produkter på en av våre kunders nettbutikk på WooCommerce.

I denne artikkelen skal vi utforske hvordan ChatGPT kan brukes til å generere metadata for produkter i en nettbutikk. Vi viser deg hvordan du kan utnytte kraften i denne AI-chatboten for å lage optimaliserte metabeskrivelser og metatitler for tusenvis av produkter, med fokus på å følge Yoasts 7 anbefalinger for gode metabeskrivelser.

3D illustrasjon av chat gpt robot

Her er de 7 punktene:

  1. Hold det opptil 155 tegn
  2. Bruk aktiv stemme
  3. Inkluder en oppfordring til handling
  4. Bruk ditt fokus nøkkelord
  5. Vis spesifikasjoner når det er nødvendig
  6. Sørg for at det samsvarer med innholdet på siden
  7. Gjør det unikt

Bruk av ChatGPT for Meta Beskrivelser og Meta Titler

ChatGPT, lansert av OpenAI i november 2022, er en kunstig intelligens-chatbot som kan tolke spørsmål og gi menneskelignende svar. Allsidigheten gjør at vi kan bruke det til ulike oppgaver, inkludert generering av metadata for nettbutikkprodukter.

Eksempel: Opprette Meta Beskrivelser for et [Merkenavn] produkt

Anta at du har en produktbeskrivelse som denne:

[Merkenavn] har samme ergonomiske design og god kvalitetsblekk som den svarte [Merkenavn], men i en hvit utførelse og med en penselspiss i den ene enden. Den myke og slitesterke penselspissen gir stabile og jevne penselstrøk på opptil 4 mm. Den andre enden har en meiselformet spiss med en bredde på 2-5 mm. Dette gir illustratører, tegnere, designere og scrapbookere muligheter for enda flere teknikker. Penselspissen kan brukes til de fleste penselteknikker, til og med fargemikser og fine, delikate og dekorative linjer. [Merkenavn] Brush og [Merkenavn] Marker er flotte å bruke sammen. De har samme fargeutvalg av 204 farger og samme høykvalitetsblekk. – Alkoholbasert, lysbestandig blekk – Tørker vanntett – Lukt- og giftfritt

La oss be ChatGPT om å opprette en 155-tegn lang meta beskrivelse basert på denne produktbeskrivelsen:

Opplev allsidigheten til [Brand name] Brush! Få stabile og jevne penselstrøk. Meiselformet spiss for flere teknikker. Kjøp nå og utvid ditt kreative potensiale! ?✨

skjermbilde av chat gpt tjeneste i bruk
Her genererer og forbereder Chat GPT innhold for et enkelt produkt

Utnytt GPTs potensial for din nettbutikk

Eksemplene ovenfor viser kraften med Chat GPT i å generere og forbedre innhold for et enkelt produkt. Ved å bruke denne teknologien på hele produktkatalogen din, kan du optimalisere metadata, øke lesbarheten og forbedre den generelle brukeropplevelsen.

Tids- og kostnadsbesparelser med ChatGPT

En betydelig fordel med å bruke ChatGPT for optimalisering av produktbeskrivelser er den store tids- og kostnadsbesparelsen. Å skrive og oppdatere meta beskrivelser manuelt for et stort antall produkter, selv med beste praksis som Yoast’s syv punkter, kan ta hundrevis av timer.

Ved å utnytte ChatGPTs AI-funksjoner, kan du dramatisk redusere tiden og ressursene som kreves for optimalisering.

Denne AI-drevne tilnærmingen akselererer prosessen samtidig som den opprettholder – og forbedrer kvaliteten. Som et resultat kan du bruke mer tid på andre viktige oppgaver som også fremmer vekst og konkurranseevnen i den raske e-handelsverdenen.

Tenk om vi hadde et system som kunne ta alle produktene dine og kjøre dem gjennom ChatGPT for enten å generere manglende innhold eller forbedre eksisterende innhold.

Se ikke lenger!

Vi hjelper deg med dette

Vi bruker ChatGPT på omfattende produktsamlinger for å forbedre lesbarheten og tekstene for meta beskrivelser.

Vennligst ta kontakt hvis du ønsker informasjon om hvordan vi kan forbedre din e-handelsside ved hjelp av AI, ChatGPT eller lignende tjenester.

Du vil bli imponert!

Skjermbilde av chatGPT

Er du klar til å utnytte hele potensialet til WooCommerce-butikken din med AI-drevet optimalisering?

Ta gjerne kontakt med eventuelle spørsmål du måtte ha. La oss samarbeide for å heve din e-handelsopplevelse ved hjelp av ChatGPT og andre innovative løsninger.

Vi vil ta kontakt for å diskutere hvordan vi kan forbedre nettbutikken din sammen.

Jostein Nyquist

Leder for e-commerce manager teamet vårt

Skal vi ta en prat?

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat om hvordan vi kan hjelpe din bedrift som e-commerce manageren din.