Magento 1 fases ut: 6 grunner til å velge WooCommerce

Publisert:

Bruker du Magento versjon 1 som plattformen til nettbutikken din? Da bør du lese resten av denne artikkelen.

Magento har offisielt kunngjort at alle versjoner av Magento 1 blir ikke vedlikeholdt lengre  (End Of Life) 1. juni 2020. Dette betyr at ingen videreutvikling eller sikkerhetsoppdateringer blir distribuert for Magento 1 etter denne datoen. Hvis du bruker Magento 1 er det anbefalt å migrere over til en annen plattform før 1. juni 2020. Prøv vår priskalkulator her.

Denne overgangen gir deg muligheten til å tenke nytt, og ta grep for å  løfte nettbutikken din til nye høyder. En av mulighetene du har er å skifte over til WooCommerce.

Skifte til WooCommerce

Her er noen grunner til hvorfor du bør gjøre akkurat det:

1 . WooCommerce er en vesentlig billigere netthandelsplattform

Med Magento Commerce får du en variabel prising basert på omsetningen i nettbutikken din. Hvis omsetningen din i nettbutikken er under 10 millioner kroner begynner lisenskostnaden for Magento 2.0 $22.000 per år. 

WooCommerce er en open source plattform som er gratis å bruke. Fra første sekund har du derfor en vesentlig sum penger som du kan spare på bunnlinjen, eller bruke på å utvikle viktige funksjoner som forbedrer konverteringen – dersom du velger WooCommerce.

2. WooCommerce er lettere å bruke og har endeløs fleksibilitet

WooCommerce ble bygget som en brukervennlig ehandelsplattform. Den skulle være enkel å sette opp, enkel å skreddersy og enkel å bruke. 

Du kan derfor få nettbutikker med WooCommerce som varierer fra enkle og rimelige til skreddersydd og komplekse. Ettersom WooCommerce også er lett å skreddersy med litt utvikler kompetanse, så kan du ha en dynamisk nettbutikk som stadig utvikler seg og forbedrer seg basert på hva som best påvirker konverteringen din, og bunnlinjen din.

Magento på den andre siden har en skarp læringskurve, og er mer rettet mot utviklere enn ansatte i små bedrifter. Funksjoner og løsninger kan utvikles, men systemet er gjerne så kompleks at småoppgaver i WooCommerce gjerne tidobles i Magento. Det er ytterligere timer du kan spare på bunnlinjen, til å styrke markedsføringen din, eller til å utvikle enda flere og bedre funksjoner til nettbutikken din.

3. WooCommerce er svært utbredt

Over 28% av verdens nettbutikker bruker WooCommerce, som gjør det til et utbredt system med tonnevis av erfaring.

Maksimer jobber utelukkende med WooCommerce, og er ett av få sertifiserte Woo Experter i norden. Vi har erfaring fra mer enn 300 nettbutikker basert på WooCommerce, og har med det bred erfaring som vi kan trekke på for å finne den riktige løsningen for din egen nettbutikk.

4. WooCommerce gir deg bedre innholdsstyring med WordPress

WooCommerce er nettbutikker bygget på styrken til WordPress som driver 35% av verdens nettsider. 

Med wordpress som grunnlag får du tilgang til mektige verktøy som tar deg bygge mye mer enn kun en nettbutikk. 

Bygg kundelojalitet med medlemsprogram. Bygg innhold rettet mot søkemotoren med gode innholdsside, eller styrk salg og kundeservice med gode supportsider, chatteprogram og liknende. Det er bare kreativiteten som setter grenser med WordPress og WooCommerce.

5. Integrasjon mellom WooCommerce og ditt ERP-system

Maco.io er vår egenutviklede skybaserte integrasjonsplattform som knytter WooCommerce sammen med de aller fleste ERP-system. 

Vi har et eget team med utviklere for å vedlikeholde og videreutvikle integrasjoner, og til å sørge for at dataflyten mellom nettbutikken og for eksempel Visma Business, Visma Global, UniMicro, 24Seven Office, Tripletex eller andre systemer går automatisk og problemfri.

6. Velg en sertifisert WooExpert

WooExperts er WooCommerce sine håndplukkede byråer med ekstra god forståelse og erfaring med profesjonelle WooCommerce-prosjekter. Vi er det eneste byrået i Norge med denne sertifiseringen og 1 av 6 byrå europa . Den sørger for at vi alltid er oppdatert med siste fra WooCommerce og kan bistå deg på en profesjonell måte.

Konklusjon

Hvis du har en nettbutikk på Magento 1 vil du måtte gjøre en investering i de kommende månedene. For å få mest ut av investeringen din anbefaler vi at du benytter muligheten til å skifte til WooCommerce.

Vi er selvfølgelig ikke objektive. Vi har tatt et bevisst valg med å jobbe utelukkende med WooCommerce og er et av få expertbyråer i norden. 

WooCommerce er ikke bare: (1) en billigere løsning totalt sett. Det er også (2) en mer fleksibel løsning som er lettere å bruke. (3) WooCommerce er mer utbredt og (4) gir deg flere muligheter til å bygge nettstedet ditt. Samtidig kan du med WooCommerce (5) bruke vår egenutviklede integrasjon for å automatisere dataflyten mellom ERPsystemet ditt og nettbutikken.

Hvis du vil lære mer om WooCommerce, og mulighetene din bedrift har, ta kontakt med oss for å se hva vi kan gjøre sammen for å løfte nettbutikken din til et nytt nivå.

øyvind flatekval, leder for Maksimers integrasjonsavdeling

Øyvind Flatekval

Leder for vår integrasjonsavdeling

Skal vi ta en prat?

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat om hvordan vi kan hjelpe din bedrift å komme i gang med WooCommerce.