Maksimer AS er ny hovedeier i Mediebruket AS

Publisert:

Aksjonærene i Mediebruket AS har solgt 51 % av aksjene i selskapet til Maksimer AS. De resterende 49 % eies av de fem ansatte i Mediebruket.

– Å knytte oss tett sammen med Maksimer på denne måten er et strategisk grep som vi gjør først og fremst for å kunne utvide tjenestespekteret vårt. Vi tilbyr i dag utvikling av nettsider i alle størrelser. Men fordi vi har manglet kompetanse på oppsett og drift av nettbutikker, har vi de siste årene takket nei til akkurat den typen oppdrag, sier daglig leder i Mediebruket, Arild Finne Nybø.

Portrett av Arild Finne Nybø, daglig leder i Mediebruket.
Daglig leder, Arild Finne Nybø i Mediebruket.

–  Samtidig er etterspørselen etter utvikling og drift av nettbutikker raskt økende, og Maksimer har spesialisert seg på nettopp dette. I tillegg har de lang erfaring med relaterte tjenester, som digital markedsføring og søkemotoroptimalisering. Dette er tjenester som vi i Mediebruket nå ser frem til å kunne tilby kundene.

Daglig leder i Maksimer AS, Nils-Fredrik Winther-Kaland sier: 

– Vi har blitt svært imponert over kompetansen til de ansatte i Mediebruket og ser frem til å kunne bidra til å utvikle og skape videre vekst i selskapet. Det er mulig å hente ut store synergier på både teknologi og marked.

Portrett av Nils-Fredrik Winther-Kaland, daglig leder i Maksimer
Daglig leder, Nils-Fredrik Winther-Kaland i Maksimer

De to selskapene ble startet samme år, i 2009. De har hatt kontakt med hverandre over flere år, uten å ha formalisert et samarbeid før nå, ved å få Maksimer inn som eier, i styret, og ved å ha tett samarbeid i den daglige driften.

–  Med dette kan endelig også Mediebruket tilby gode e-handelsløsninger. Dessuten vil vi få større kapasitet siden vi nå kan få tilgang til ressursene i Maksimer. Og når det gjelder oss ansatte, ser vi med glede frem til å bli en del av et større fagmiljø, sier Nybø.

Maksimer har 75 ansatte i konsernet, hovedkontor i Bergen, med avdelinger på Bryne, i Oslo og i Kristiansand, i tillegg til datterselskaper i Sverige og Serbia. Mediebruket har 5 ansatte, hovedkontor i Førde i Sunnfjord, og et avdelingskontor på Voss.

Fakta – Maksimer konserntall

Prognose 202320222021
Omsetning80 000 00061 000 00046 000 000

Kontaktpersoner: 

Portrett av Arild Finne Nybø, daglig leder i Mediebruket.

Arild Finne Nybø

Tlf: 977 33 028

Daglig leder, Mediebruket

Portrett av Nils-Fredrik Winther-Kaland, daglig leder i Maksimer

Nils-Fredrik Winther-Kaland

Tlf: 932 54 905

Styreleder, Mediebruket /
daglig leder Maksimer